neděle

Rekapitulace HPL Březhrad

Máme to za sebou a bylo to epický! Johnie strávil spoustu času přípravou závodu, který se jednoznačně zapsal do dějin českého alkoholismu. Pojďme se ohlédnout za tím, jak to všechno bylo.

Je to už dva měsíce, co nás Johnie zval do nového terénu, který je prý pro HPL jako stvořený. Proběhlo hlasování o termínu, do startovky se zapsalo mnoho zkušených borců a mohli jsme se těšit. Johnie nás ještě několikrát upozornil, že terén je skutečně kulervoucí a tak si musíme naše kulky nadmíru chránit. Ale kdo by těm kecům věřil, že jo...
Dnes (s orvanými stehny, omláceným ramenem, šlincy přes celý hrudník a trny zapíchanými různě po těle) mohu potvrdit, že terén byl skutečně výjimečný. A těch pamětihodností bylo mnoho, takže si tu uděláme jejich stručný výčet.
  • Poprvé se běželi jednotlivci v systému
    1. scorelauf s hromadným startem
    2. poloviční scorelauf s hromadným startem
    3. farstovaná trať s handicapovým startem
  • Poprvé se běžely 3 kola po 2 pivkách. Původně mělo být piv "jen" 5, ale pivuchtivost závodníků rozdováděných po 2. kole závodu neznala mezí a vynutili si 2 piva i v posledním kole. Dík Johniemu, že měl připravené pivní rezervy a tak jsme si mohli dovolit neplánované 6. pivo přidat. I přes vysoký počet exáčů nehodil nikdo kachnu, což dokazuje dobrou pivní formu hradubických borců.
  • Poprvé běžela regulérní HPL závod žena! Byla to Janča Balcarová, RESTECP. A nesmíme zapomenout na to, že se do toho Janča pořádně pustila a nakopala prdel Zelímu a dalším. Zelí tak přidal do své kontroverzní sbírky trapasů (vystříkání hasičáku na zakončení, půlhodinové kóma na jiném zakončení,...) další smutnou událost.
  • Po delší době nás svou přítomností opět poctila i dvoučlenná výprava z Pardubic. Skutečně krutopřísných výsledků dosahoval při exáčích mistr Fialka, který do sebe i šestý pivo hodil pod 4 sekundy.
  • Za zmínku stojí taky hustníky. Proběhnout tím, co bylo na mapě středně zelený, docela bolelo. Já jsem se v jednu chvíli pokusil proběhnout tmavě zelenou a vůbec jsem neměl šanci. Po pár sekundách marných pokusů a bodavé bolesti jsem se musel vrátit, odkud jsem přiběhl. Na mapě se nacházelo i několik hezkých bažin, betonových bloků, kolejí a dalších atrakcí. Terén stál rozhodně za to a doufám, že se do něj v budoucnu vrátíme. Viděl bych to na soustředění MOF 2015.
To byl výčet věcí, které by neměly upadnout v zapomnění.V prvním a druhém scorelaufovém kole se pořadí borců různě proplétalo a často se měnilo až na cílové čáře, kde si někteří nedokázali rychle poradit se závěrečným exáčem (hlavně ti, kterým přišlo jako výborný nápad sprintovat naplno do cíle :-)). Každopádně se pořád držel vpředu Panchy (MOF), Eda (SHK) a Fialka (LPU). Tito borci vbíhali z prvních pozic handicapového startu do finální hustníkové bitvy. 
Tam potom přišla má chvilka slávy a Fialkova chvíle nasranosti. Fialka totiž bohužel doplatil na změnu pravidel a kvůli své mapové chybě se pak propadl kamsi do hajzlu a skončil nevalně (pozn.: v původním znění pravidel by Fialka mohl skončil nejhůř druhý, protože vybíhal do 3. kola v první dvojici; po operativní změně pravidel - aby to bylo trochu dobrodrůžo - se jury usnesla, že bude větší prdel, když se budou moct píči svévolně předbíhat i v posledním kole a rozhodne až absolutní pořadí v cíli). Já jsem si naopak chybou v druhém kole nasral do bot a startoval jsem do finále ze zadní pozice. Kvalitním výkonem jsem se ale během závodu dostal z 8. na 5. místo a na cílové čáře jsem ještě stihl přeexoval Šabiho a Luha, čímž jsem se posunul na 3. příčku.Ve finále ještě zazářila píč (napsat píča mi nepřišlo korektní) Janča, která se z 9. místa probojovala na pěkné 7. Ostatní píči předvedli vyrovnané výkony a doběhli na podobných pozicích, jako startovali. 

Zde je pořadí borců v jednotlivých kolech a přibližné časy exáčů, pokud jsou známy.
1. kolo "skvěle"
1. Alda, 2. Panchy, 3. Fialka, 4. Eda, 5. Mamut, 6. Šaby, 7. Luho, 8. Funis, 9. Janča, 10. Zelí

2. kolo "kyno pro psy"
1. Panchy (6s), 2. Fialka (5s), 3. Eda (9s), 4. Šaby (20s), 5. Luho (18s), 6.-7. Funis (7s), 6.-7. Alda (15s), 8. Mamut (8s), 9. Janča, 10. Zelí 

3. kolo "ass destroyer"
Do závěrečného kola se startovalo dle bodů z předchozích kol po dvojicích z rozestupy 20 sekund. 
Pořadí na startu: 1.-2. Panchy (5s) & Fialka (5s), 3.-4. Eda (10s) & Alda (12s), 5.-6. Šaby (11s) & Luho (11s), 7.-8. Mamut (6s bez záchvatu kašle) & Funis (8s), 9.-10 Janča (12s) & Zelí (22s)
Pořadí v cíli: 1. Eda (8s), 2. Panchy (6s), 3. Mamut (8s), 4. Šaby (16s), 5. Luho (22s), 6. Alda (23s), 7. Janča, 8. Funis, 9. Fialka, 10. Zelí

Poslední kolo hodně zamíchalo pořadím. Nakonec mělo MOF na stupních dva píče, ale pohár putoval ke klokanům. Povšimněte si prosím, že nejvyrovnanější výkon podal Zelí, který ve výsledcích všech kol zaujal stejnou příčku. Tleskáme Janče, která nakonec předpila 3 píče.

Zvláštní poděkování patří následujícím borcům a borkyním:
  • Pan a paní Balcarovi. Alešovi děkuju za to, že do našeho kroužku přivedl ženu, která se ničeho nebojí a prostě má koule. Janě děkuju za to, že nás ožralý a špinavý pustila do svýho hnízdečka, kde jsme měli možnost provést očistu, udělat bugr, znečistit okno (jen z venku!...fakt sorry) a sežvejkat pizzu.
  • Pavel Justin a Eliška Justinová. Tihle dva zajistili kvalitní dokumentaci a výsledkový servis. Mnozí účastníci HPL, zakončení sezóny a podobných akcí nedoceňují význam dobré dokumentace. To, co se včera odehrálo v Březhradu, bude díky Justinově pohotové kameře obšťastňovat nás a naše kamarády i za mnoho let a budeme z toho mít prdel, až nám bude v životě smutno. Díky za to.
  • Na konec to nejdůležitější - poděkování Johniemu. Rád bych zdůraznil, že březhradská HPL byla snad vůbec nejlepší HPL v historii HPL. Jen víc takových HPL! Osobně z toho mám výborný pocit a nejraději bych tam zítra jel na pivní znovu. Johniemu se povedlo najít hrubej terén, vyrobit kvalitní mapu a postavit pěkný tratě. Dostavila se početná základna zkušených pivních nadšenců a podle mě tomu prostě nic nechybělo. Takže díky Johnie!
PS: Uvidíme se za měsíc na soustředění MOF. Pořádně laďte pivní formu, bude to velký.

Mamut



Johnyho komentář

Sám bych to líp nenapsal.
Jenom bych tolik neglorifikoval Zelího konstantu, první kolo nestihnul kvůli maďarským píčám, kerý nedokážou poslat vlak včas a během posledního kolo se šel mrknout, o co v prvním přišel.
Hlavně ale cítím povinnost decentní omluvy za špatně roznešenou sběrku, která asi vyrobila výsledky, ale to už k HPL asi tak nějak patří. Stejně, sorry Panchy.
A taky, doufám, že Šaby v noci nesrazil jelena (jel bez spolujezdce, tak by mu za to pojišťováci nic nedali, leda po držce) a že dojel až do bájných Ždánic v kuse. 
A to je vše.
Díky všem, co ste dorazili a Mír a Lásku k pivu!

7 komentářů:

  1. A jelikož zase nebyla žádná kosa, tak v příštím kole se bude pít 7 piv!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Šaby do bájných Ždánic nedojel, páč po půlhodinový zastávce na opravu/neopravu Edova kola byl tak vymrzlej, že to zapích u Fuňasů (ještě jednou dík za azyl;-)
    Příští HPL chci uspořádat já, v komentech na FB moc ohlas na Kuňku nebyl, tak vymyslim něco dostupnějšího. Taky sem během pár dní hodim Doodle, ať vyberem termín.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže, vytvořil jsem doodle ohledně hlasování, kdy bude další kolo. Ještě udělám událost na FB, ať je to přehlednější a pozvu vás (tebe ne Johnie:)

      Hlasujte zde: http://doodle.com/e68cqm5wzqiq8sxw

      Lokalita bude buď Kuňka (možno pojmout jako celodenní akci, jak psal Mamut), nebo mám vyhlídnutej pěknej kousek lesa u Lesňáku, když nebudete chtít tak daleko, z mapy to vypadá pěkně :)

      Vymazat
  3. Také přidávám svůj dík za tento nezapomenutelný a bezesporu legendární závod. A zároveň bych se rád omluvil za svou "chvilku" nasranosti. Poté, co jsem se doma vybrečel, musím uznat, že poslední kolo mělo rozhodně větší náboj, než kdyby se o pořadí bojovalo jen ve dvojicích...

    Pívu zdar.

    OdpovědětVymazat
  4. Taktéž díky za výborné zážitky, podrásaná stehna, kozy a ruce a již brzy legendární terén.

    Zdar a sílu najdeš v pivu!

    P.S.: časem dojde aj na mé zhodnocení na blogísku, těšte se

    OdpovědětVymazat
  5. Za naši úzkou členskou základnu teamu KTN mohu pouze pogratulovat vítězům a litovat, že jsme se nemohli zúčastnit této přelomové akce. Kladně ovšem hodnotíme fakt, že i jiní závodníci dostali šanci ochutnat sladkost vítězství a my tak nepřijdeme o případné permanentními neúspěchy odrazené konkurenty.

    Děkujeme MOF za skvělou propagaci našeho společného koníčka.

    PS: Moc si, vole, nezvykejte, klokani vole...

    OdpovědětVymazat
  6. Já se za své výsledky nestydím, vzhledem k tomu, že jsem posledních 2 a půl měsíce abstinoval a především jsem první kolo ani neběžel, tak není úplně divu, že jsem v něm skončil poslední :D

    Především díky Johniemu za organizaci a především zmapovaní takového humusu, ve kterém jsem nebyl schopný se absolutně orientovat. Respekt.

    OdpovědětVymazat